Waarom je cv-ketel in de zomer je aandacht verdient!

Written by: Get.Noticed

cv-ketel_zomer

 

Bij het woord zomer denken we al snel aan een lekker warm zonnetje, op vakantie gaan, een koud pilsje op een terrasje pikken of gezellig buiten BBQ’en. Aan een cv-ketel zul je in deze context niet snel denken. En toch is dit niet geheel terecht want deze trouwe vriend verricht ook in de zomer nuttig werk.

 

De cv-ketel het hele jaar door

 

In de koude herfst- en wintermaanden herkent iedereen de waarde van een cv-ketel omdat deze zorgt voor een lekker warm huis ondanks dat het buiten vriest dat het kraakt.  Kortom hij zorgt duidelijk merkbaar voor comfort. 

 

Maar ook in de warmere maanden van het jaar staat de modernere cv-ketel voor je klaar. Zo zorgt deze ook in de zomerse maanden voor verwarmd water voor onder de douche en bijvoorbeeld voor heet water voor de afwas(machine). 

 

Kortom de cv-ketel staat het hele jaar door stand-bye om je van dienst te zijn, of het buiten nu koud of warm is. 

 

Waarom cv-ketel onderhoud in de zomer?

 

Moderne cv-ketels zijn HR (Hoog Rendement) ketels. Deze zijn (veel) zuiniger en vergeleken met traditionele ketels kunnen ze wel tot 25% op het gasverbruik besparen. En dit merk je ook in je portemonnee! Een nieuwe cv ketel verdient zich tegenwoordig vaak al binnen 5 jaar terug. 

 

Om deze prestaties te kunnen blijven halen is het onderhoud van de cv-ketel van groot belang. 

Waarom is het verstandig om juist in de zomer hier aan te denken?

 

In de winter valt 1 op de 3 cv-ketels uit. In de zomer is dit niet het geval:

Het is altijd goed om het uitvallen van een cv-ketel voor te zijn, dit bespaart ongemakken en frustratie. Daarnaast kunnen problemen het beste vroegtijdig gesignaleerd worden… Voordat het ‘te laat’ is.

 

De wintermaanden zijn voor de installateurs de drukste maanden voor het vervangen en het onderhoud van cv-ketels:

In de wintermaanden maken de installateurs van cv-ketels overuren. In de zomermaanden heb je door de drukte minder snel te maken met wachttijden. Dit zorgt ervoor dat alles sowieso snel geregeld is en klaar is voor de wintermaanden.

 

Kortom: wanneer je in de zomer de nodige aandacht schenkt aan de cv-ketel, dan zorgt je cv-ketel het hele jaar voor jouw nodige comfort en gemak! Voor wat, hoort wat ;-)!

 
 

Comments

There are no comments

Post a comment

Storing? Meld het ons direct! We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar: 0495 - 63 36 75

Let op! Zaterdag 15 juli i.v.m. personeelsfeest om 12.00u gesloten.